Moderne belysning for foreninger på alle nivåer

Belysning for sport og idrett har som oppgave å gjøre fasilitetene fleksible og attraktive ved å tilby muligheter for aktivitet og bevegelse i de mørkere timene på døgnet. Fasilitetene brukes til mange forskjellige idretter og fokuset ligger på å gjøre belysningen funksjonell for både utøvere og tilskuere. Vi er overbevist om at god belysning kan tiltrekke seg nye medlemmer og sponsorer for lag og foreninger på alle nivåer.

For utøveren forbedrer god belysning opplevelsen og mange ganger er god sikt et krav, derfor er det viktig med minimalt gjenskinn. Denne typen anlegg kan ofte ligge i nærheten av boligområder og lysforurensing må derfor kontrolleres nøye.

BELYSNING FOR SPORT OG IDRETT TAR HENSYN TIL:

UTSATTE MILJØER

Armaturenes fysiske utforming er av meget stor betydning ettersom armaturer i utendørsmiljøer utsettes for enorme ytre påvirkninger og fare for hærverk. Lyskastere av høy kvalitet bør ha en høy tetthetsklasse (IP) og vandalklasse (IK). Armaturhuset skal ha en effektiv varmeavledning med solide kjøleriller og de skal være laget av korrosjonsbestandig materiale med ovnsherdet pulverlakk. Fem års garanti er en forutsetning for en bekymringsløs og sikker drift av anlegget.

STEDETS UTFORMING

Hvert anlegg er unikt, og det er viktig å plassere belysningen slik at den ikke kommer i veien for utøvere og tilskuere samtidig som også andre ytre påvirkninger kan minimeres.  

BELYSNINGSKRAV

Tekniske anbefalinger for belysning bestemmer hvilke behov et sports- og idrettsanlegg vil ha for belysningen. Høyere divisjoner stiller høyere krav til belysning. Oppdragsgiver definerer en kravspesifikasjon for anlegget for hvor mye belysning det er behov for og hvilken jevnhet som kreves. 

BEHAGELIG OG BLENDINGSFRI BELYSNING

Lyspunktshøyde og armaturvinkel har stor betydning ved planlegging av systemet. For best lyskomfort anbefales master eller stolper i høyder på 6-42m, maksimal armaturvinkel på 20 grader fra horisontalplanet og effekt tilpasset etter behov. Asymmetriske lysbilder er mye brukt for belysning av  sports- og idrettanlegg. Anlegg ved boligområder må være veldig forsiktige – ingen ønsker klager fra naboer i nærområdet.

MINIMAL LYSFORURENSNING

Det er viktig med god skjerming og gjennomtenkt armaturdesign for å eliminere lyset som sprer seg oppover fra armaturet. Nattehimmelen bør bevares fordi det antas at lysforurensning påvirker arter og økosystemfunksjoner.

Besparelser i vedlikehold, energiforbruk og tid

Lang levetid og muligheten til å integrere smarte styringssystemer sammen med mindre vedlikeholdsarbeid bidrar til lavere energiforbruk og kostnader. Det er i dag ikke vanskelig å argumentere for en utskifting av tradisjonelle lyskastere til moderne teknologi da moderne LED-teknologi gir lavere effekter takket være høyere lysytelse. Våre armaturer er utstyrt med den nyeste teknologien og leverer lumen / W i absolutt toppklasse. I mange tilfeller kan systemene takket være dette være designet med færre lyskastere enn en tilsvarende tradisjonelle løsningen.

En annen stor fordel er at du kan bruke lyskasterene når det trengs uten oppvarmingstid. Med våre løsninger kan lag, foreninger og utøvere dra nytte av umiddelbar høy lyskvalitet og direkte lys på ved å trykke på en knapp. Ingen tid går til spill med å vente på oppvarming av armaturenes lyskilder.

Høy kvalitet og optimal lyskomfort i alle situasjoner

Med nesten 20 års erfaring med belysning for store områder, har vi utviklet tilpassede lyskastere med effektiv optikk for å håndtere de høye kravene som stilles til lysets komfort og jevnhet. Et optimalt belysningsbilde er ikke bare en fordel for innbyggere og besøkende, men også nærliggende boliger og natur rundt de opplyste plassene. 

Riktig armatur med riktig optikk plasserer lyset der det trengs uten ubehagelig blending og bidrar til minimert lysforurensning. For å sikre maksimal lyskomfort og jevnhet, sørger vi for å bruke tilpasset optikk og riktige armaturvinkler.

Vi skreddersyr anlegget

Det er mange parametere som spiller inn når du planlegger et belysningssystem for idrettsanlegg. Dette kan være alt fra mulige hindringer til passende masthøyder, armaturvinkler og festeanordninger. Våre dyktige konsulenter hjelper til helt kostnadsfritt med lysberegninger.