TRYGGHET I DET OFFENTLIGE ROM

Belysning i det offentlige rom hjelper mennesker å føle seg tryggere, orientere seg og bidrar samtidig til byens stemning og miljø avhengig av utforming og armaturdesign. Det er en effektiv måte å gjøre utvalgte områder attraktive og dermed bidra til at folk ønsker å benytte seg av disse.

BELYSNING PÅ OFFENTLIGE STEDER TAR HENSYN TIL:

UTSATTE MILJØER

Armaturenes fysiske utforming er av stor betydning ettersom armaturer i utendørsmiljøer vil utsettes for enorme ytre påvirkninger og risiko for hærverk. Parkarmaturer av høy kvalitet bør ha en høy tetthetsklasse (IP) og vandalklasse (IK). Armaturhuset skal ha en effektiv varmeavledning med solide kjøleribber og være laget av korrosjonsbestandig materiale med ovnsherdet pulverlakk. Fem års garanti er en forutsetning for en bekymringsløs og sikker drift av anlegget.

STEDETS UTFORMING

Hvert offentlig sted er unikt, og det er viktig å plassere belysningen slik at risikoen for kollisjon eller annen ytre påvirkning kan minimeres.

BEHAGELIG OG BLENDINGSFRI BELYSNING

For best belysningskomfort anbefales stolper i høyder på 3-5m og effekt tilpasset belysningsklassen hvis denne er definert. Strålende, symmetriske lysbilder er mye brukt til belysning av offentlige steder og den godt dempede lyskilden er plassert slik at den ikke havner i øyehøyde.

MINIMAL LYSFORURENSNING

Det er viktig med god skjerming og gjennomtenkt armaturdesign for å eliminere lyset som sprer seg oppover fra armaturet. Nattehimmelen bør bevares fordi det antas at lysforurensning påvirker arter og økosystemfunksjoner.

En levende by - dag og natt

Vi jobber for å gjøre offentlige steder attraktive, dag som natt, og er overbevist om at lys bidrar til mer levende og innbydende møteplasser. Derfor har vi utviklet et omfattende utvalg av parkarmaturer for stolpe med forskjellige uttrykk og design, pullerter, lyskastere, stolper og braketter for å kunne tilpasse utstyr til forhold og behov.

HHøy kvalitet og optimal lyskomfort i enhver situasjon

Med nesten 20 års erfaring med belysning for offentlige steder, har vi utviklet tilpassede armaturer med godt skjermet optikk for å håndtere de høye kravene som stilles til lyskomfort i det offentlige rom.

Et optimalt belysningsbilde er ikke bare en fordel for innbyggere og besøkende, men også nærliggende boliger og natur rundt de opplyste plassene. Riktig armatur med riktig optikk plasserer lyset der det trengs uten ubehagelig blending og bidrar til minimert lysforurensning.

Vi skreddersyr anlegget

Det er mange parametere som spiller inn når du planlegger et belysningssystem for offentlige steder. I tillegg til utformingen av stedet er det viktig å ta høyde for stolpehøyde, armaturdesign, optikk og plassering for best mulig sluttresultat. Våre dyktige konsulenter hjelper til helt kostnadsfritt med lysberegninger.