EN OPPLYSET FASADE FREMHEVER BYGGET

Å fremheve bygninger og belyse omgivelsene skaper en trygg og innbydende atmosfære. Belysning for fasader og omgivelser hjelper folk med å finne veien og utfyller det eksterne uttrykket. Bygningens fasade er et viktig element i arkitekturen og setter ofte tonen for resten av bygningens design.

Ved å bruke pullerter på bakkenivå kan man markere passasjer og innganger. Lyskomfort og riktig lysbilde har stor betydning og her spiller armaturdesign, plassering og optikk viktige roller.

BELYSNING FOR FASADER OG OMGIVELSER TAR HENSYN TIL:

UTSATTE MILJØER

Armaturenes fysiske utforming er av meget stor betydning ettersom armaturer i utendørsmiljøer utsettes for enorme ytre påvirkninger og fare for hærverk. Lysarmaturer av høy kvalitet bør ha en høy tetthetsklasse (IP) og vandalklasse (IK). Armaturhuset bør være laget av korrosjonsbestandig materiale med ovnsherdet pulverlakk. Fem års garanti er en forutsetning for en bekymringsløs og sikker drift av anlegget.

BYGGETS UTFORMING

Hver bygning er unik og det er viktig å plassere belysningen der den gjør mest nytte, for eksempel over dører til sykkeloppbevaring, vaskerom eller søppelrom. 

BEHAGELIG OG BLENDINGSFRI BELYSNING

For best belysningskomfort er plassering og valg av armatur samt tilpassede effekter viktig. Rundstrålende, symmetriske lysbilder brukes i stor grad for belysning av fasader og omgivelser, og den godt dempede lyskilden plasseres slik at den ikke havner i øyehøyde. Pullerter plassert på bakkenivå må være godt blendet.

MINIMAL LYSFORURENSNING

Det er viktig med god skjerming og gjennomtenkt armaturdesign for å eliminere lyset som sprer seg oppover fra armaturet. Nattehimmelen bør bevares fordi det antas at lysforurensning påvirker arter og økosystemfunksjoner.

Sikkerhetsskapende og veiledende lys

Belysningen veileder innbyggere, ansatte og gjester og bidrar til en mer innbydende atmosfære. Et godt opplyst  utemiljø reduserer risikoen for hærverk, hjelper folk med å finne veien og bidrar til ekstra sikkerhet ettersom det blir lettere å finne låser, kortlesere og porttelefoner.

Høy kvalitet og optimal lyskomfort i alle situasjoner

Med nesten 20 års erfaring med belysning for offentlige områder, har vi utviklet tilpassede armaturer med godt skjermet optikk for å håndtere de høye kravene som stilles til lyskomfort. Et optimalt belysningsbilde er ikke bare en fordel for de som oppholder seg rundt bygningene, men også nærliggende boliger og natur rundt de opplyste plassene.

Riktig armatur med riktig optikk plasserer lyset der det trengs uten ubehagelig blending og bidrar til minimal lysforurensning.

Vi skreddersyr anlegget

Det er mange parametere som spiller inn når du planlegger et belysningssystem for bygg og dets omgivelser. I tillegg til utformingen av området, er det viktig å ta hensyn til det arkitektoniske uttrykket ved valg av riktig armaturdesign. Riktig optikk og plassering av armatur er viktig for best mulig sluttresultat. Våre dyktige konsulenter hjelper gratis med lysberegninger.